niedziela, 27 listopada 2011

Ucieraniec z truskawkami

Składniki

4 jaja
1szkl.cukru
cukier waniliowy
2 niepełne szkl.mąki tortowej
1/2 szkl.mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna rozpuszczuna (kasia)
DODATKOWO:
około 70 dkg.truskawek.
cukier puder do posypania.



Przygotowanie

WYKONANIE:
Jaja,cukier,cukier waniliowy,zmiksować dodaćmąkę z proszkiem do pieczenia daliej miksować.Ana koniec wlać rozpuszczoną i przestudzoną margaryne.Piec około 45-50 min.W temp.170 stopni.Gdy ciasto będzie zmiksowane wylać na średnią brytwanke i pokroić na wierzch truskawki,rozłożyć na całość ciasta..

Ciasto jest bardzo proste i bardzo smaczne polecam.Po upieczeniu i wystudzeniu posypać obficie cukrem pudrem.

SMACZNEGO:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz