poniedziałek, 21 listopada 2011

Tort orzechowo- czekoladowo-kokosowy makusi

Składniki

biszkopt jasny
6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia

biszkopt orzechowy
6 jajek
6 łyżek cukru
4 łyżki mąki
2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
szczypta soli
łyzeczka proszku do pieczenia

z podanych składników upiec biszkopty, po ostudzeniu przekroić jasny na2 blaty i orzechowy na 2 i nasączyć według smaku

masa czekoladowa:
20 dkg cukru pudru
25 dkg masła
duża łyżka kakao
2 łyżki spirytusu

cukier utrzeć z masłem dodać kakao i spirytus

masa kokosowa

20 dkg kokosu drobnego
pół litra mleka
20 dkg masła
2 łyżki cukru pudru
2 białka
kokos gotować w mleku (około 20 minut) aż wygotuje sie mleko
masło utrzeć z cukrem pudrem, osobno ubić dwa białka i dodać do masła, połączyć wszystko z kokosem( zimnym)

masa budyniowa

pół litra mleka
2 budynie śmietankowe
2 łyżki cukru
25 dkg masła

budynie ugotować ,ostudzić
masło utrzeć z cukrem i dodawać po trochu ostudzony budyń



Przygotowanie



Blaty biszkoptów przekładać masami i udekorować.
Smacznego :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz