Składniki
biszkopt jasny
6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
biszkopt orzechowy
6 jajek
6 łyżek cukru
4 łyżki mąki
2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
szczypta soli
łyzeczka proszku do pieczenia
z podanych składników upiec biszkopty, po ostudzeniu przekroić jasny na2 blaty i orzechowy na 2 i nasączyć według smaku
masa czekoladowa:
20 dkg cukru pudru
25 dkg masła
duża łyżka kakao
2 łyżki spirytusu
cukier utrzeć z masłem dodać kakao i spirytus
masa kokosowa
20 dkg kokosu drobnego
pół litra mleka
20 dkg masła
2 łyżki cukru pudru
2 białka
kokos gotować w mleku (około 20 minut) aż wygotuje sie mleko
masło utrzeć z cukrem pudrem, osobno ubić dwa białka i dodać do masła, połączyć wszystko z kokosem( zimnym)
masa budyniowa
pół litra mleka
2 budynie śmietankowe
2 łyżki cukru
25 dkg masła
budynie ugotować ,ostudzić
masło utrzeć z cukrem i dodawać po trochu ostudzony budyń
Przygotowanie
Blaty biszkoptów przekładać masami i udekorować.
Smacznego :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz