środa, 11 stycznia 2012

Kolorowy lukier

Składniki

Lukier biały: 1 szklanka cukru pudru,
3 łyżki soku z cytryny Lukier różowy: 1 szklanka cukru pudru,
3 łyżki soku z wiśni Lukier beżowy: 1 szklanka cukru pudru,
3 łyżki kawy (2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzonej w szklance wody)



Przygotowanie

Lukier biały:

Szklankę cukru pudru zmiksować razem z trzema łyżkami soku z cytryny. Od razu polewać ciasto.

Lukier różowy:

Szklankę cukru pudru zmiksować razem z trzema łyżkami soku z wiśni. Od razu polewać ciasto.

Lukier beżowy:

Szklankę cukru pudru zmiksować razem z trzema łyżkami kawy. Od razu polewać ciasto.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz