niedziela, 1 stycznia 2012

Kebab domowy

Składniki

połówka kapusty pekińskiejmięsko np z rosołu, kurczak lub co kto wolimały słoiczek majonezu (Kielecki the best ! ) 2 ząbki czosnkupomidorogórek zielony1 jajko5-6 łyżek mąki (lub na małą porcję/małą patelnię 3 łyżki)przyprawy ( sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, lubczyk itd - co kto lubi )



Przygotowanie

Połowę kapusty pekińskiej  poszatkować drobno , posolić i odstawić, żeby zmiękłaMięso podsmażyć z przyprawamiMajonez pomieszać z czosnkiem przepuszczonym przez praskęPołączyć jajko z mąką, posolić, dodać pieprz - roztrzepać całość i upiec na oleju jak omletaNa połowie omletu ułożyć kapustę, mięso, plaster pomidora, plaster ogórka zielonego, polać majonezem - złożyć na pół.Kebab domowy gotowy
Polecam gorąco, bo smakuje bardzo podobnie jak kebeb - z ta różnicą, że nie jest w bułce ani chlebku.
Smacznego Żarłoczki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz