poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Śledź po łowicku

Składniki

1/2 kg śledzi (najlepsze mało solone matjasy),
po pół puszki groszku konserwowoego i kukurydzy,
2 kawałki papryki konserwowej
1 kiszony ogórek,
1 gotowana marchewka,
mała cebula,
 majonez, łyżka musztardy,
natka pietruszki,
pieprz


 


 





Przygotowanie

Śledzie wymoczyć, pokroić na 2 cm kawałki, ogórki, marchewkę, paprykę i cebule pokroić w wąskie paseczki. Połączyć ze śledziami, dodać kukurydzę i groszek.
Majonez wymieszać z musztardą, dodac natke pietruszki i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Przygotowanym sosem zalać śledzie. Wstawić do lodówki na chociażby 1 godzinę, żeby smaki sią połączyły.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz