wtorek, 17 kwietnia 2012

Jarzynka z mięskiem od 6-go miesiąca

Składniki

Chudy kawałek mięska z indyka bądź kurczaka najlepiej z piersi.

1 marchewka,
1 średniej wielkości ziemniak,
pół pietruszki średniej wielkości,
odrobina selera
150 ml wody
kleik kukurydziany 5 łyżeczek
łyżeczka oliwy z oliwek
łyżeczka cukru bądź glukozy



Przygotowanie

Mięsko i jarzynkę ugotować osobno.Po ugotowaniu jarzyny odcedzić. Odlać 150ml wody, w której sie gotowały jarzyny i dodać  kleik kukurydziany,  oliwę z oliwek oraz glukozę bądź cukier. Jarzyny z mięsem zatrzeć na papkę najlepiej blenderem i dodać je do kleiku. Wszystko razem wymieszać.


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz