czwartek, 3 maja 2012

Zapiekanka rybna Maleny

Składniki

na 4 porcje:

1 kg filetow rybnych
1 cebula (pokrojona w drobna kostke)
4 lyzki koncentratu pomidorowego (czasami mozna dac wiecej)
1/2 cytryny
papryka ostra w proszku
peczek natki pietruszki
rozmaryn, oregano, bazylia, estragon
250 ml smietany slodkiej
sol, pieprz
250 g sera tartego



Przygotowanie

Najpierw przygotowac na zimno sos: kawalki cebuli wymieszac z koncentratem, sokiem z cytryny, ostra papryka, posiekana natka, ziolami i smietana.

Filety rybne ukladac w natluszczonej formie zaroodpornej, polac je sosem, posypac tartym serem i piec 40 minut w 180°C.

Podawac ze swiezymi buleczkami lub ziemniakami, jako dodatek pasuje zielona salata.


                 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz