Składniki
1por
5 pomarańczy
400g.sznycli z fileta z indyka Kraina Mięsa
100g. Krewetek Black Tiger Maritime
100g. pieczarek
2 pomidory
200g. jogurtu naturalnego Tola
2 łyżki octu
2 łyżki ketchupu
sól
pieprz
Przygotowanie
Pora kroimy w plasterki i wrzucamy na chwilkę do wrzącej wody , lekko osolonej wody, po czym odcedzamy i studzimy . Ugotowane sznycle kroimy w kostkę . 4 pomarańcze filetujemy, a pieczarki obieramy i kroimy w plastry . Krewetki rozmrażamy i Blanszujemy we wrzątku. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki , wykrawamy gniazda nasienne, po czym kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i polewamy sosem sporządzonym z jogurtu, soku z 1 pomarańczy ,octu oraz ketchupu . Sałatkę podajemy w małych pucharkach.
Życzę smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz