czwartek, 29 marca 2012

Pyszne ciasto mojej siostry

Składniki

2 paczki krakersów;
krem karpatkowy;
puszka mleka skondensowanego słodzonego;
½ l śmietany 18% i dowolna galaretka lub krem karpatkowy






Przygotowanie

Na spód formy ułożyć krakersy. Zrobić krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu, wyłożyć na krakersy. Przykryć kolejną warstwą krakersów. Mleko w puszce włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby puszka była całkowicie zanurzona (można ją położyć). Gotować przez 1 godzinę na wolnym ogniu, dolewając w razie potrzeby wody, żeby puszka cały czas była całkowicie zanurzona. Lekko ostudzić i wyłożyć gotowy karmel na krakersy. Przykryć trzecią warstwą krakersów. Na to można rozłożyć ponownie krem karpatkowy lub ubić śmietanę zmieszaną z dowolną rozpuszczoną galaretką. Ozdobić posypką wedle uznania. Ciasto na kwadratową blachę. Wypróbowałam je i gorąco polecam. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz