wtorek, 13 marca 2012

gyros - sałatka przekładana

Składniki

filet z kurczaka

przyprawa gyros

kapusta pekińska

kukurydza

ogórki konserwowe

keczup pikantny

sos czosnkowy (majonez + jogurt naturalny - pół na pół + rozgnieciony czosnek - nie żałować





Przygotowanie

przygotowanie:
Ogórki kroimy w kostkę, kapustę w dość drobne paski.
Filet kroimy w kostkę i smażymy na patelni razem z przyprawą do gyrosa, potem odsączamy na sitku z tłuszczu.

niczego nie mieszamy!

Do przezroczystego półmiska o równych bokach układamy warstwami:
*mięsko
*smarujemy warstewką keczupu (tak z umiarem)
*ogórki
*sos czosnkowy
*kukurydza
*keczup
*kapusta pekińska
*sos czosnkowy

Najlepsze jest na drugi dzień, jak się przegryzie.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz