Składniki
filet z kurczaka
przyprawa gyros
kapusta pekińska
kukurydza
ogórki konserwowe
keczup pikantny
sos czosnkowy (majonez + jogurt naturalny - pół na pół + rozgnieciony czosnek - nie żałować
Przygotowanie
przygotowanie:
Ogórki kroimy w kostkę, kapustę w dość drobne paski.
Filet kroimy w kostkę i smażymy na patelni razem z przyprawą do gyrosa, potem odsączamy na sitku z tłuszczu.
niczego nie mieszamy!
Do przezroczystego półmiska o równych bokach układamy warstwami:
*mięsko
*smarujemy warstewką keczupu (tak z umiarem)
*ogórki
*sos czosnkowy
*kukurydza
*keczup
*kapusta pekińska
*sos czosnkowy
Najlepsze jest na drugi dzień, jak się przegryzie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz