wtorek, 14 lutego 2012

Sałatka kalafiorowo-brokułowa

Składniki

- 1 kalafior świeży może być mrożony
- 1 brokuł świeży może być mrożony
-4-5 sztuk rzodkiewek
-2-3 pomidory
-majonez
-sól, pieprz



Przygotowanie

WYKONANIE:
Kalafior i brokuły dzielimy na różyczki gotujemy w osolonej wodzie okolo 5 minut,wyjmujemy ,studzimy,na tarce jarzynowej na grubych oczkach ścieramy rzodkiewki,ajk ktoś woli może je drobno pokroić,dodajemy pomidory pokrojone w średniej wielkości kostkę,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,łączymy z majonezem.
SMACZNEGO!!!

Tą sałatkę podaję do grilla,ale również świetnie samkuje jako obiadowa.Wersja kolacyjna po dodaniu jajek ugotowanych na twardo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz