Składniki
2 podwójne filety z kurczaka
jajka
1/2 paczki mieszanki warzywnej np " Bukiet Jarzyn" (rozmrozić)
3-4 łyżki majonezu
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka,
przyprawa do kurczaka
Bułka tarta
Przygotowanie
Filet z kurczaka oczyścić i pokroić na 4 części. Następnie naciąć każdy kawałek nie przecinając do końca.
Rozłożyć naszego fileta i rozbić tłuczkiem tak by był w miare cienki. Posolić.
Majonez przełożyć do miseczki i dodać do niego przeciśnięty przez praskę obrany czosnek. Wymieszać i smarować nasze płaty filetów. Na majonez układać warzywną mieszankę i zawijać. Można przekłuć wykałaczkami by się nie rozwijały.
Jajko wybić na talerz z przyprawami. Obraczać w jajki i bułce tartej i smażyć na oliwie.
Smacznego!!
UWAGA! W podanym przepisie jak widać na zdjęciach dla odmiany upiekłam nie obtoczone w jajku i bułce zawijasy w halogenie. Średnio co 10 min smarując je z każdej strony mieszanką jajka z przyprawami. Piekły się 50 min. Wyszły dobre ale suchawe jak to zazwyczaj z drobiem bywa. Podane z sosem czosnkowym i frytkami smakowało super.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz