Składniki
4 porcje (24 sztuki)
1 cebula
2 zabki czosnku
1/2 peczka natki pietruszki
500 g miesa mielonego
1/2 lyzeczki harissy http://www.wielkiezarcie.com/przepis21812.html
1,5 lyzeczki mielonego kminku
1 lyzeczka mielonej kolendry
1/2 lyzeczki cynamonu
sol, pieprz
olej
Przygotowanie
1. Cebule, czosnek i natke pietruszki drobno posiekac. Cebule i czosnek poddusic (powoli) na 2 lyzkach oleju.
2. Mieso przelozyc do miski, dodac do niego harisse i ziola i dobrze wymieszac. Nastepnie dodajemy cebule i czosnek. Doprawiamy sola i pieprzem.
3. Z masy formujemy waleczki i smazymy na tluszczu.
Do tego pasuje salatka z pomidorow, pieczywo i sos czosnkowy. Roladki te sa dosc intensywne w smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz