wtorek, 25 października 2011

Roladki schabowe z parowaru z niespodzianką

Składniki

porcje schabu (kotlety)


pieczarki (tyle ile kotletów)


czosnek granulowany


sól


tymianek suszony


pieprz z młynka


papryka ostra


wykałaczki





Przygotowanie

Kotlety rozbijamy bardzo cienko. Przyprawiamy przyprawami. W każdą porcję zawijamy kapelusz pieczarki. Spinamy wykałaczkami. Gotujemy w parowarze do miękkości ok. 20 min.

Smacznego! Przepis jest banalny w wykonaniu, dietetyczny a przy tym bardzo smaczny. Roladki fantastycznie komponują się z warzywami z parowaru i stanowią ciekawą alternatywę dla tradycyjnych kalorycznych i tłustych schabowych w panierce. Do środka roladki można włożyć wiórka masła lub świeże zioła, dzięki temu nadamy daniu nowy wymiar. Można podawać z ulubionym sosem np. na bazie jogurtu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz