piątek, 28 października 2011

kurczak Przemka

Składniki

- 3 podwójne piersi z kurczaka
- 2 paczki zupy cebulowej KNORR
- 25 dkg pieczarek
- 30 dkg żółtego twardego sera np. gouda


- gęsty majonez


- musztarda np. sarepska


- masło do smarowania formy


 





Przygotowanie

Piersi z kurczaka przeciąć na połówki, pieczarki pokroić i usmażyć na maśle. Ser zetrzeć na tarce warzywnej.

Piersi ułożyć do żaroodpornego wysmarowanego masłem naczynia. Posypać zupą cebulową i wstawić na godzinę do lodówki (można na całą noc).

Wyjąć piersi z lodówki i poukładać na nich przesmażone pieczarki. Posypać startym żółtym serem.

Zrobić sos z majonezu i musztardy (dużo!) i tym sosem zalać piersi.

Zapiekać ok. 30-40 min. w temperaturze 175C. Podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz