czwartek, 14 czerwca 2012

szarlotka bez jajek

Składniki

ciasto:
2,5 szkl.mąki pszennej
1 masło roślinne (250 g.)
1 serek homogenizowany waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia

dodatkowo:
6 jabłek
cynamon

lukier:
ok.1 szkl.cukru pudru
2 łyżki śmietany



Przygotowanie

Składniki ciasta zagnieść i odłożyć na ok.2 godz.do lodówki.Jabłka pokroić na ósemki,wymieszać z cynamonem.Schłodzone ciasto podzielic na 2 części,rozwałkować.Na jeden placek wyłożyć jabłka,przykryć drugim.Piec ok.1 godz.Po wyjęciu z piekarnika od razu posmarować lukrem.
Lukier: wymieszać cukier ze śmietaną i gotowe(można dodać odrobinę soku z cytryny)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz