sobota, 9 czerwca 2012

Smakowite ciasto z kremem chałwowym

Składniki

Składniki:
biszkopt z 6 jajek upieczony w formie 25/40Krem:
25 dkg chałwy
25 dkg masła6 łyżek cukru drobnego4 łyżki rodzynek6 łyżek  siekanych orzechów3 łyżki spirytusustaeta czekolada na grubej tarce




Przygotowanie

Przygotowanie:
         Biszkopt  upiec na  złoty kolor ,ostudzic i przekroić na 2 części (plasry).
Masło utrzeć z cukrem na puszystą  masę i dodać pokruszona chałwę (ja używam kakaowej).Pod koniec  ucierania dodać  orzechy  siekane bardzo drobno lub mielone ,rodzynki i spirytus lub wórkę.

Na  jedną  część biszkoptu wyłozyć 3/4 kremu,przykryć drugą część biszkoptu,lekko docisnąć i posmarować reszta kremu.Wierzch ciasta udekorować grubo tartą czekoladą.Wstawic do lodówki na ok.3 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz