Składniki
Składniki:
biszkopt z 6 jajek upieczony w formie 25/40Krem:
25 dkg chałwy
25 dkg masła6 łyżek cukru drobnego4 łyżki rodzynek6 łyżek siekanych orzechów3 łyżki spirytusustaeta czekolada na grubej tarce
Przygotowanie
Przygotowanie:
Biszkopt upiec na złoty kolor ,ostudzic i przekroić na 2 części (plasry).
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodać pokruszona chałwę (ja używam kakaowej).Pod koniec ucierania dodać orzechy siekane bardzo drobno lub mielone ,rodzynki i spirytus lub wórkę.
Na jedną część biszkoptu wyłozyć 3/4 kremu,przykryć drugą część biszkoptu,lekko docisnąć i posmarować reszta kremu.Wierzch ciasta udekorować grubo tartą czekoladą.Wstawic do lodówki na ok.3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz