Składniki
0,5 kg szynki konserwowej
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik pieczarek konserwowych
1 średni majonez WINIARY
pieprz do smaku
Przygotowanie
pieczarki i ogórki warto przed krojeniem odcedzić na durszlaku, najlepiej całą noc - aby sałatka nie podeszła wodą.
1. Szyneczkę pokroić w plastry potem te plastry w kosteczki 1cm x 1cm
2. Ogóreczki pokroić w cienki plasterki.
3. Pieczarki rownież kroimy w cieniutkie plasterki.
Wszystko razem delikatnie mieszamy, najlepiej drewnianą łopatką, dodajemy pieprz (całkiem sporo - wcale nie wyjdzie taka pikantna) i majonez.
Sałatka gotowa ! ! !
Szybko i łatwo ! ! !
Ja osobiście zawsze mieszam składniki przed podaniem, żeby nie podeszła sokiem z górków czy pieczarek
Ilekroć robie tą sałatkę to pierwsza znika do dna,znajomi w drzwiach pytają, czy będzie prima???
Jest rewelacyjna.
Postaram się wkleić fotki, jak będę robiła przy najbliższej okazji...
Pozrawiam...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz