sobota, 9 czerwca 2012

Sphagetti z brokułami

Składniki

Porcja dla 1 osoby:

makaron sphagetti
250g brokła3 łyżki oliwy z oliwek2 ząbki czosnku1 pomidor




Przygotowanie

Do gotujacej i osolonej wody wrzucamy makaron sphagetti i brokuła podzielonego na male różyczki. Gotujemy razem około 10 - 12 minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy do niej pomidora pokrojonego na ósemki i ząbki czosnku przekrojone na pół. Przesmażamy do momentu "rozciapciania" pomidora.

Odcedzamy brakuły z makaronem, polewamy "pomidorowo-czosnkowym" olejem i pieprzymy.

Przepis banalnie prosty a jaki pyszny. Jest to orginalny przepis pochodzacy z poludnia Włoch.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz