Składniki
3 duże, dojrzałe pomidory
słoik ogórków kiszonych (ok. 6,7) lub małosolnych
1 cebula
4,5 ugotowanych jajek
majonez
sól
pieprz
Przygotowanie
Pomidory, ogórki, cebulę i jajka kroimy w kostkę.
Dodajemy do tego 2 łyżki majonezu (czasami dodaję nawet 4, bo w połączeniu z sokiem, który wytworzy się z ogórków i pomidorów robi się pyszny sosik).
Solimy i pieprzymy do smaku.
Wszystkie składniki mieszamy.
Gotową sałatkę wstawiamy na pare godzin do lodówki, żeby nabrała pysznego smaku.
Na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza.
SMACZNEGO!
P.S. Ogórki i pomidory w połączniu z majonezem puszczają sok, dlatego sałatkę najlepiej podawać w miseczkach.
Pomidory i ogórki obieramy ze skórki.
Najlepiej smakuje z świeżym chlebkiem z masłem lub bagietką przenną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz