niedziela, 6 listopada 2011

Ciasto jabłkowo-orzechowe

Składniki

3 szklanki mąki pszennej
6 jaj
1,3 szklanki cukru
0.75  szklanki oleju
1 szklanka siekanych orzechów
4-5 jabłek {obranych i startych}
3.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki octu





Przygotowanie

Jaja ubić z cukrem {ja najpierw ubijam przez chwilę jajka a kiedy są mocno spienione dodaje cukier} do białości potem dodać  ocet .Następnie mieszam dodając mąkę {z proszkiem do pieczenia} na koniec olej .
   Starte jabłka i drobno pokrojone orzechy dodaję do ciasta .Można dodać aromat do ciast o ulubionym zapachu.Wszystko dobrze wymieszane wylać na blaszkę
piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni do tzw.suchego patyczka.
 
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem {kiedy będzie jeszcze gorący }lub polukrować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz